NATURAVITAL WEBÁRUHÁZ +36203672293 1117 Budapest, Hengermalom út 19-21.
+

SZAFI FITT SZÓDABIKARBÓNA ÉTKEZÉSI 500 G

SZAFI FITT SZÓDABIKARBÓNA ÉTKEZÉSI 500 G

Termékleírás

A szódabikarbóna egy sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag. Sütemények, tészták készítésekor a sütőport helyettesíthetjük vele, így a tészta könnyű lesz, szépen, egyenletesen emelkedik meg. A sütésen kívül használhatjuk továbbá a konyhai és egyéb felületek tisztítására és a penész eltávolítására is.

Összetevők: nátrium-hidrogén-karbonát Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület hétköznapi neve. A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formájában találkozunk. A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére. Nélkülözhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták. A szódabikarbóna vízben jól oldódik, enyhén lúgos kémhatású, így a savakat semlegesíti. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás számos pontján alkalmazhatunk. Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok egyik fontos eszközévé. Szódabikarbóna a konyhában: Leggyakoribb felhasználási módja a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk. A Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési szódabikarbóna segítségével. A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.

Egyéb adatok

Szállítási idő3-5 munkanap

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyél Te az első!

Vélemény írásához be kell jelentkezned vagy regisztrálnod kell!

Kérdezz a termékről!

Melyik szó kezdődik 'k' betűvel: macska, kakas vagy zsiráf?

Kapcsolat

  • Hengermalom út 19-21.
  • 203672293
  • info@naturavital.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.